Clubkampioenschappen Jeugd zeer geslaagd: verslag en foto's

26 september 2019


Afgelopen woendag 25 september vonden bij onverwacht goed weer de clubkampioenschappen Jeugd plaats.

We vreesden voor erg slecht weer, dus we hadden al een binnenactiviteit voorbereid. Gelukkig was dit niet nodig. Onze clubtrainster Sofie Tervoort heeft alle kinderen ingedeeld in de 4 kleuren Blauw (4 – 6 jaar), Rood (6 – 8 jaar), Oranje (8 – 10 jaar) en Groen (10 – 12 jaar). De jongere broers en zusjes konden ook meedoen en werden ingedeeld in Blauw.

Sofie had op baan 4 een parcours voorbereid met diverse balspelletjes. Priscilla had voor de kinderen Blauw een mooi diploma: “Tennisvaardigheden” gemaakt en deze werd op het eind aan hen overhandigd door Sofie.

De groep Rood speelde wedstrijdjes op baan 1 en daarna deden ze diverse spelletjes buiten de baan. Zo speelden ze onder meer tegen de pas geschilderde tennismuur (zie foto), hoe vaak ze een bal terug konden slaan. Toen ik erbij stond was 30 het record.

De kinderen in Oranje en Groen speelden onderlinge wedstrijdjes. De nummers 1 en 2 eindigden in beide groepen gelijk. Dus ter plekke bedacht Sofie een ander spelletje: wie kan het langst een bal hooghouden met de zijkant van het racket. Na 3 keer proberen was de winnaar bekend in zowel Oranje als Groen.

We hebben de dag afgesloten met friet, frikandellen en ijs en daarna zijn per groep de medailles en diploma’s uitgereikt.

Veel dank aan Sofie en de moeders Marina, Priscilla en Marjolein voor alle voorbereidingen en de begeleiding van deze gezellige dag.

Eric Jansen

Kijk hier voor de foto's van dit zeer geslaagde evenement.

Categorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 213 777

Address

Blauwe Berg 33, 1625 NT HOORN
POST: Postbus 221, 1620 AE HOORN