Renovatie banen 5 & 6 start binnenkort!

03 september 2019


Beste leden,

Afgelopen maandag 2 september zijn de gesprekken met Tennisbouw over de aanleg van MatchClay op baan 5 en 6 succesvol afgerond. Alle details zowel financieel als technisch zijn doorgenomen.

Tennisbouw wil en kan snel beginnen (9 of 16 september) en heeft afhankelijk van het weer 4 tot 5 weken nodig om de MatchClay banen speelklaar op te leveren.

Daarmede verkrijgen we twee echte all-weather banen die het hele jaar bespeelbaar zijn (behalve bij sneeuw en tijdens de opdooifase na nachtvorst)!

Het gravel van de banen wordt eerst verwijderd en daarna wordt een waterdoorlatende schuimbetonlaag aangebracht. Daarop komt een tapijt te liggen dat wordt ingestrooid met gravel (GPP gravel voor de kenners).

De stuit is vergelijkbaar met die van gewoon gravel. De ervaring van omliggende verenigingen (HTC Santana en TV Hoorn) met MatchClay is goed.

We zijn erg blij dat we deze stap als vereniging kunnen maken en zien uit naar eind oktober als we erop kunnen gaan spelen.

Meer informatie treffen jullie aan in de zeer binnenkort uitkomende Out. Ook over de lening die we via crowd funding onder de leden willen uitzetten.

Uiteraard informeren we jullie wanneer daadwerkelijk wordt begonnen met de renovatie en de banen er dus uit liggen.

Voor de liefhebbers nog een bijlage met informatie over de nieuwe baansoort.

Het bestuur

Wat is Matchclay.pdf

Nieuwscategorieën