World Tour

 

De WORLD TOUR competitie is een uitwisseling voor jeugdspelers van alle tennisverenigingen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau en extra spelplezier beleven op de tennisbaan. Tennis is vooral leren door naast de trainingen veel extra te tennissen.

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour - Rood en Oranje - en de Groene competitie. De kleuren volgens het model van TennisKids (zie Tenniskids KNLTB).

De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kinderen doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. 

Binnen de verschillende niveaus wordt met verschillende ballen gespeeld zodat de kinderen op elk niveau toch al rally’s kunnen spelen. Ook de puntentelling wordt spelenderwijs stap voor stap opgebouwd naar de puntentelling die we allemaal kennen.

Sinds 2013 is de KNLTB gestart met deze uitwisseling. Onze vereniging doet hier sinds 2017 aan mee. Onze kinderen hebben enorm veel plezier gehad tijdens deze uitwisseling. Deze competitie wordt georganiseerd in poules. Een poule bestaat uit 4 tot 6 verenigingen en alle teams gaan bij elkaar op bezoek.

Meedoen aan de World Tour? Neem contact op met Eric Jansen, coördinator Jeugd van tennisvereniging Juliana via e-mail of 06 2049 2629. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 213 777

Address

Blauwe Berg 33, 1625 NT HOORN
POST: Postbus 221, 1620 AE HOORN